Öppna trädgårdar 2017

Under sommaren 2017 gick visningarna av stapeln onsdagen den 14 juni kl. 16:00-21:00. Alla var välkomna till följande trädgårdar:

Gunborg Mattsson
Vår trädgård ligger vid havet där nordanvinden kan svepa in. Tomten är 3800 kvm varav ca hälften är odlad och resten berg och blåbär. I den odlade delen finns magnolia, olika Malusträd, olika rönnar, surjordsbädd, slänter med marktäckare, prydnadsgräs och perenner. Vägbeskrivning: strax före Vaxholm, sväng vä mot Resarö. Kör rakt fram till ICA butiken. Sväng vä och kör rakt fram tills vägen tar slut. Strax före det sväng vä upp för en brant backe. Det vita huset välkomnar er.
Vi finns på Överbyvägen 43 på Resarö. Tel. 08-277613 om ni inte hittar.

Chris Christensen
Lekfull trädgård med många olika miljöer. På en villatom på 650 m2 har jag lekt med att skapa olika miljöer och rum. Min kärlek till vatten har resulterat i två dammar. En japansk damm med Koikarpar och lugn grönska i grus runtom och en grod- och fågeldamm med litet vattenfall o sittplats på brygga. Det finns även skogsmiljö med roliga ljungväxter, stenparti med alpiner och grusgård med grönsaksodling mm. Det går att göra så mycket på liten yta och nya idéer kommer varje år.
Adressen är Mörbylundsvägen 9 i Vallentuna. Tel. 073-917 94 18

Käth och Sven Bohlin
Vår tomt var från början en skogstomt med barrträd, hassel, ek, asp, en berberisbuske och någon syren. Här fanns ganska många blåsippor och en del liljekonvaljer. Delar finns fortfarande kvar.
Vi ville gärna anlägga rabatter och nu tycker vi att vi fått en hyfsad struktur på tomten. En trädgård ska ju aldrig bli färdig, för en del av tjusningen är ju att jobba i trädgården.
I den främre delen av tomten har vi försökt välja växter som varken rådjur eller sniglar gillar. Det senare verkar dock näst intill omöjligt! Den andra delen av trädgården ligger i ett område som vi har begränsat för att hålla rådjuren borta.
Vägbeskrivning: Från Täbyvägen är det lättast att ta in på Rösjövägen (vid Rösjö Centrum). Tag sedan förstavägen till vänster=Kopparvägen. Fortsätt Kopparvägen rakt fram samt även när den svänger 90 grader tag sedan först till vänster, det är Skogsliden. Vi bor i ett vitt hus på vänster sida.
Adress: Skogsliden 4A i Skarpäng. Tel. 073-6145605

Lotta Lundqvist
En 80-tals trädgård i förvandling!
Jag strävar efter en spännande och lummig trädgård med oväntade upplevelser i alla rum, men där är jag inte än! Växthus, liten damm, rostig hörna, turkosa medelhavsdelen och köksträdgården är några projekt som nästan är klara. Övrigt såsom asiatisk hörna och rosenportal mm är i planeringsstadiet eller under uppbyggnad.
Vägbeskrivning: Kör till Täby Kyrkby, sväng ner mot kyrkbyns centrum, ta till vänster innan ICA-butiken; Margaretavägen, ta sedan första vänster uppför backen; Bragegränd och vid vändplatsen kan man parkera.

Adress :Bragegränd 13 i Täby Kyrkby. Tel.0709-907817 om ni behöver få tag på mig av någon anledning.

Lotta Kjellberg
Det är en liten trädgård, 500 kvadrat, som är fylld med blommor. Jättemycket lökväxter som antagligen blommat över i mitten av juni. Jag har mycket rosor, pioner och klematis och en hel del andra perenner. Jag har blandat upp rabatterna med buskar och små ”buskträd”.
Det jag gillar bäst med min trädgård är att det alltid finns något nytt att upptäcka. Det beror på att det är trångt och att växterna är väldigt många och ofta små.
Vägbeskrivning: Åk Täbyvägen och kör in på Fjätursvägen vid Milstensskolan. Efter en tvär vänsterkurva och nedförsbacke så kör man in Arkenvägen mot höger strax före en tujahäck. : Arkenvägen är en återvändsgata och det är bäst att åka till vändplanen och sedan parkera i backen. Jag bor i huset med det gula lusthuset på tomten. Men man går inte in på lusthussidan.
Adressen är Arkenvägen 13 i Skarpäng. Tel. 070-5988068

Gunnel Sandberg
En trädgård med väldigt många olika växter o buskar men i en ganska prydlig ordning.
Jag älskar att jobba med allt som hör trädgården till, får abstinensbesvär om jag inte får komma ut en solig dag och påta. Kom gärna och få idéer och kanske ta en fika.
Adress: Götavägen 23 i Gribbylund, Täby som går parallellt med Bergtorpsvägen.
Uppför backen i ett rött hus med rött staket. Parkera på andra sidan gatan. Tel. 0706-540871

Åsa och Jonas Stenmarck
Vi har en stor tomt som vi försöker hålla efter och göra lättskött på alla sätt. Eftersom vi vägrar gifter och har svårt att hålla efter alla delar så har vi också ett rikt djurliv med både fåglar, grodor, snok och ödla.
Adressen är Angarns-Lundby 11. Det är bredvid kyrkan i Angarn och det går bra att parkera på grusplanen.
Från E18 kör man av vid Rosenkälla och tar rakt fram i rondellen (skyltat Angarn, Gillinge). Kör tills du är i Angarn, sväng mot Vallentuna i t-korsningen och sedan direkt till höger.
Från Arningeleden/Vallentuna kör man mot Brottby i St1-rondellen. Innan t-korsningen sväng on vänster till kyrkan.