2015

Perenner – Gamla och nya favoriter, 3 november 2015
Massor med tips om riktiga ”godbitar” fick vi av Gunborg Mattsson från Zetas Finsmakarens trädgård. De växter hon visade och talade om finns listade här: Gunborgs favoriter

Passion för pioner, 22 oktober 2015
Leena Liljestrand, ordförande i Svenska Pionsällskapet, höll en mycket uppskattad föreläsning.
De pioner hon berättade om finns förtecknade här: Pionlista

Höstmarknad i trädgården, 3 september 2015
En härlig sensommarkväll dukades det fram allehanda trädgårdsprodukter i Mariannes trädgård. Här fanns massvis med perenna plantor av många olika arter, saft och sylt, trädgårdsprydnader i betong, krukor och lite annat. Nu fick våra medlemmar och en del grannar och bekanta möjlighet att fynda till mycket rimliga priser.
IMG_8552 IMG_8543   IMG_8544

I kaféet kunde vi vila fötterna, ta en kaffe, njuta av hembakat och prata trädgård tillsammans med andra ”trädgårdsnördar”.
IMG_8553

När skymningen fallit avslutades den trevliga kvällen storstilat med att  vi fick se Emelie från Infinite Moves dansa med eld. Mycket vackert och effektfullt!
IMG_8557
Och det kändes väldigt gott att intäkterna från caféet och en stor del av försäljningen skänktes till cancerfonden.

Bygg egna växtstöd av trä , 9 maj 2015
Vem vill inte ha en snygg obelisk som stöd för växterna i sin trädgård? Vi fick snickra en själva under handledning av Hans Magnusson. Hans är duktig på att snickra och har ett antal maskiner som underlättar arbetet. Han hade styvt jobb att lära oss hantera alla sågar, slipar och annat.  Men även det som till en början såg så svårt ut lärde vi oss klara av, även om några bitar blev kasserade på vägen. Alla fick vi var sin tjusig obelisk med oss hem.

IMG_7269    IMG_7272       IMG_7281       IMG_7278