Hästgödsel

Att hela tiden förbättra sin jord, att fylla på med mullämnen och gödsel, är något av det viktigaste för alla som odlar. Ett sätt att göra det är att ta hem hästgödsel. Att ha en stor härligt doftande (det finns kanske olika uppfattningar här) och rykande hög hemma är lycka.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vi har möjlighet att gratis hämta gödsel från Eva på Solbacka i Brottby. Hennes hästar står på torv som är uppblandad med en liten del spån.

Man kan hämta själv ur uppsamlingscontainern. Då får man förse sig med en grep och själv fylla sina plastsäckar eller sin släpvagn. Detta är gratis.

Eva berättar: ”Bergianska trädgården har tagit många containrar gödsel från mig, och de verkar lägga på den ganska omgående på sina rabatter då de inte har så stora lagringsmöjligheter.
Bosse Rappne på Ulriksdal har också tagit emot gödsel flera gånger och han komposterar den tillsammans med växtrester.
Det växer i alla fall så det knakar när man använder den. En dam som tog en container för några år sedan sa att hon inte kände igen sin trädgård efter det.”

Evas telefonnummer 070-735 4480 och det är bara att slå en signal eller maila till info@horsenature.nu om du är intresserad.

Lämna ett svar