Smultronställen

Det är inte bara den egna trädgården vi trädgårdsälskare kan njuta av. Det finns mycket trädgårdsfägring att uppleva i vår omvärld. Här kommer några förslag:

Enköpings parker
Mycket inspiration för trädgårdsvänner finns att hämta i de parker som Stefan Mattson utformat. Här anordnas guidade turer, trädgårdsmarknader och annat trevligt. Läs om det innehållsrika programmet under rubriken Evenemang på www.upplevenkoping.se.

Rödlöga
Att både få en härlig båttur och dessutom se en fantastisk trädgård är inte illa. Lasses Hagar på Svartlöga är både ett arboretum och en vattenträdgård. Läs mer om hur du kommer dit på Rödlöga.

Länsmansgården i Åkersberga
Åkersberga Trädgårdssällskap har anlagt och driver en innehållsrik visningsträdgård. Här finns en stor köksträdgård, växthus och underbara perennrabatter. Länsmansgården innehåller också ett galleri och en butik för konsthantverk. Trädgården är alltid tillgänglig för besökare och bemannad de flesta lördagar och söndagar under sommaren från kl 12.00 till 16.00, då också Konsthantverkarnas kafé är öppet. Länsmansgården .

Överjärva gård
Överjärva gård vill vara en inspirerande mötesplats som bidra till ett ökat miljömedvetande. Här finns Statarmuseum, Solna naturskola, höns, hästar och får och ett mysigt gårdskafé. Dessutom finns en rad spännande butiker, tex Överjärva Antik, Järva Byggnadsvård,  Kompost Center och Fårens hantverksbod. Butiken Uterummet har konst och inspiration för trädgården och drivs av Linda Schillén.   Överjärva gård.

1 tanke kring ”Smultronställen

Kommentarer är stängda.