Program

Täby Vallentuna Trädgårdsförening

~ Till Nytta, Lust och Fägring ~

Varmt välkommen till ett nytt trädgårdsår med mycket ny kunskap och många inspirerande möten. I år genomsyras våra aktiviteter ett viktigt tema – vår omsorg om miljön. I stort och smått kommer du att få massvis med tips om hur du kan bidra till en mer hållbar planet. Vi kommer att tala om och testa att odla ätbart med buskar, träd och fröer. Vi kommer att tala om man hushållar med och renar vatten. Vi kommer att tala om nya metoder för att skapa jord till våra växtbäddar.  Dessutom kommer du att få höra om vilken förändring du kan skapa genom att plantera ett träd eller odla en liten äng. Och har du tänkt på att alla de plantor som byter ägare på vår marknad och vår växtbytardag är småskaligt odlade i en trädgård alldeles i närheten?

I år hoppas vi kunna inspirera dig att vara med i några nya former av aktiviteter. För dig som gillar att hämta och dela med dig av kunskap via sociala medier startar vi en fröodlingschatt.  Kanske byter vi inte bara råd, tips och erfarenheter utan även spännande frösorter? För dig som är ny medlem ordnar vi välkomstträffar strax före vårens och höstens första föredrag. Här får du träffa andra nykomlingar och några i vår styrelse. Vi bjuder på fika med gott tilltugg och en liten överraskning.

Information om medlemskap, kontaktuppgifter och annat nyttigt om föreningen finns att läsa här på vår hemsida. Vill du komma i kontakt med oss är medlem@tabyvallentunatradgard.se mejladressen du ska använda.
Som medlem i vår förening får du ta del av allt det som Riksförbundet Svensk Trädgård erbjuder och möjlighet att delta i alla våra aktiviteter. Observera att medlemsavgiften betalas till Riksförbundet. Inbetalningskortet bifogas decembernumret av Hemträdgården.
Vi håller våra föredrag i Tibble gymnasiums hörsal, nära Täby centrum. Där finns bra kommunikationer och gott om parkeringsplatser. Föreningen bjuder på en enkel fika 30 minuter innan föredraget startar. Ta gärna med egen mugg! Våra föredrag brukar vara cirka en och en halv timme inklusive frågestund.
Vi hoppas att du ska tycka att årets aktiviteter känns lockande och hälsar dig varmt välkommen!
Styrelsen

Här finns det aktuella programmet: Program 2024

Program för tidigare år

Här kan du ladda ner programmet för 2023: 
program-2023

Här kan du  ladda ner programmet för 2022: 
Program 2022   

Här kan du  ladda ner programmet för 2021 i den form som det skickats ut via mail:
Program 2021.

Här kan du  ladda ner programmet för 2020 i den form som det skickats ut via mail:
Program 2020.