Örtagården

Örtagården är vårt ansikte utåt, och skötseln av den utgör vår “hyra” för Hönshuset. Det är föreningens medlemmar som sköter, vårdar och ansvarar för underhållet av de rabatter och gångar strax framför Hönshuset som vi kallar Örtagården. För att våra aktiviteter i Hönshuset även fortsättningsvis ska kunna vara avgiftsfria är det avgörande att många av våra medlemmar bidrar till Örtagårdens skötsel.

Om du vill hjälpa till, vilket vi verkligen hoppas, anmäler du dig till anmalan@tabyvallentunatradgard.se.
En lista över vilket team som pysslar om Örtagården under sommarens olika veckor mailas till alla inblandade.
Nyckeln finns hos föregående team. Kontakta dem och bestäm hur nyckeln ska överlämnas!
Nyckeln går till garaget under västra flygeln. Gå gången utefter huset, passera det vackra huvudet i sten. Gå en liten bit till. Du öppnar garagedörren i nyckelhålen på båda sidor. Sen måste du vrida om handtaget för att få upp dörren.
En grön fyrkantig korg finns där med våra grejor.
Vattenslang, vattenspridare och sprutpistol passar till vattenutkastet på hönshusets södra sida, där terrassen är. Vattennyckeln sitter på nyckelknippan.
Planterspade, sekatör och ogräskratta finns också i korgen. Tag ev. med arbetshandskar. Är du proffs kanske du tar dina egna verktyg med dig.
Det finns stor spade, kratta och stor sekatör prydligt upphängda. Du kan låna dem om de trädgårdsanställda inte använder dem själva.
Behöver häcken klippas eller gångar rensas så är det enklast att ta med egna verktyg.
Gör vad du tycker behövs: rensa ogräs, klipp bort visset. Men framför allt vattna, så inte växterna dör.
Det finns kompost där du kan lägga ogräsrens och klipp inne i skogen mitt emot ingången till hönshuset.

Ta med fika och ha en trevlig dag!

Här kan du studera vilka växter som finns var i vår Örtagård: https://www.tabyvallentunatradgard.se/wp-content/uploads/2014/07/karbyfärg20141006.pdf

Lämna ett svar